Prisca

Ik ben Prisca,

Alweer 15 jaar werk ik met veel passie in mijn praktijk voor kinderen en jongeren met een diagnose binnen het autisme spectrum. Ik voel me keer op keer uitgedaagd om bij deze kinderen ontwikkeling aan te boren. Wat mij enthousiast maakt, is het trainen en coachen onder voorwaarden die ervoor zorgen dat deze doelgroep vooruitgang boekt. Contact en communicatie worden mogelijk: dè middelen om gedragsverandering te bewerkstelligen. Dat zijn mooie momenten waar ik het voor doe! In praktijk blijkt dat het kind het trainingsdoel nog wel eens als bijzaak ziet en veel waarde hecht aan de persoonlijke aandacht en ervaringen. Ik gun ze zo graag een stukje meer controle in deze complexe maatschappij!

In mijn afstudeerrichtingen zijn al mijn interesses zichtbaar, die ik graag combineer. Ik studeerde psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen: Ontwikkelingspsychologie en Cultuur- en Persoonlijkheidspsychologie. Na die tijd werkte in de psychiatrie bij Pro Persona in Wolfheze met asielzoekers en vluchtelingen met en zonder verscheidene diagnosen en bij Stichting Stoute Schoenen, een stichting voor kinderen met autisme in Bilthoven. Daarnaast bleef ik actief voor de vereniging Per Saldo, een organisatie die de belangen behartigt voor mensen met een Persoons Gebonden Budget (PGB).

Niet lang daarna kreeg ik steeds meer vragen of ik niet maatwerk aan huis kon bieden. Dat heeft niet lang hoeven kriebelen en zo startte Autifocus!

Wat ik mooi blijf vinden om te doen is het inzoomen op het kind zelf om hun bevlogen actieve kant in te zetten en te koppelen aan leerdoelen in een op maat gemaakt begeleidingstraject. Zo gebruikt het kind zijn interne motivatie om aan de ontwikkelingsdoelen te werken.

Steeds vaker komen er ook kinderen op mijn pad met andere achtergronden. Binnenkort wil ik daarom m’n doorstart zo maken, dat ik er voor ieder kind kan zijn dat iets extra’s gegund wordt.

Graag tot ziens in een kennismakingsgesprek,
Prisca Lichtendonk, PSYCHOLOOG NIP